om hopp och att hoppas...

Små saker som gör det lite lättare att dra på mungiporna:

------ (för alla ursäkter och försvar kring naivitet kan ni läsa tidigare inlägg om Backa men just nu vill jag bara le)
Jag kom för några dagar sen, som så många andra dagar, trött gående från bussen sent på kvällen efter mycket träning och socionommoraliserande. På håll ser och hör jag hur gänget med ett tiotal killar i 25 till 30års-åldern, som brukar hänga utanför kiosken, springer runt mellan husen och skriker saker till varandra. Med en djup suck tänker jag att -fan oxå, va är det som händer nu då? inte en massa krångel igen... Bara för att minuten efter få mina negativa föraningar långt uppkörda nånstans då det framgår att det inte är något annat än en kurragömma-lek som pågår "eyhj mannen, fuska inte nu då!" Helt fantastiskt!

------ En förfest-och-danskväll som blev en äta-godis-och-spela-tp-kväll var precis vad jag behövde där och då. Jag och min vackra vän Emelie utgjorde ett bra team då hon kunde en massa litterära och språkrelaterade frågor och jag kunde gissa på resten. Cajsa och Tobias utgjorde dock det vinnade laget och gjorde det med bravur, det är för mig oförståeligt hur mycket kunskap som får plats i deras hjärnor!

------ Det där med hej och bäcken, nu ropar jag lite i farten men det verkar som att min höst har ljusa utsikter. Efter att, under två års tid, nästan ha växt fast i skolbänkarna och akademikernas pk-normerade värld är det dags för att ge sig ut på praktik i 20 veckor. Det har varit en nervös väntan på vad jag skulle få för plats men nu har jag blivit erbjuden en, om dom bara tycker om mig, på ett hem för placerade ungdomar strax söder om Göteborg. Precis det jag sökte och det verkar sjukt spännade!

------ Under en jättemysig inflyttningsfest hos en vän blir jag övertalad/medbjuden på sol och bad på saltholmen dagen efter. Med facit i hand kan jag ju säga att det blev mer sol (ett gäng timmar) än bad (ett snabbt dopp under mycket svordomar) men framförallt sjuuukt mysigt med kvalitetshäng med Tora. Det var en såndär dag som jag kommer komma ihåg länge!

Det är så himla mycket det senaste som har gett mig så mycket mer ljus i tillvaron så orden inte räcker till, shit vad mycket fantastiska människor jag omger mig med!

/A


Kommentarer
Postat av: Johanna

Du, klaga inte på att det ligger en bit utanför stan. Jag ska antagligen till Vårgårda ;) Inte helt säkert och så, får reda på mer när jag kommer från London. Men det kanske blir på en flyktingmottagning för ensamkommande barn. Sjukt intressant! Kram

2008-05-14 @ 20:16:53
URL: http://johannahellberg.blogg.se
Postat av: affe

du är ljuset i våra solskensdagar :) puss

2008-05-18 @ 01:19:39
Postat av: Johanna

Jo, puben ligger precis där. Mitt emot en musikalteater som är rosa! =)

2008-05-23 @ 08:55:11
URL: http://johannahellberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0